Nieuwe subsidiekans voor netcongestieprojecten op bedrijventerreinen

Met de openstelling van het economisch stimuleringsprogramma Kansen voor West III is er een nieuwe subsidiekans bijgekomen voor de (co-)financiering van netcongestieprojecten op bedrijventerreinen. Voor Noord-Holland is 3 miljoen euro beschikbaar, waarmee 40% van de projectkosten kunnen worden afgedekt. De tijd om te handelen is nu!

We staan voor de nodige uitdagingen om ons land draaiende te houden op het gebied van de energievoorziening en -infrastructuur, maar ook duurzaamheid. Kansen voor West geeft de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls. Het programma Kansen voor West III richt zich op de transitie naar een volledig circulaire en klimaatneutrale economie met een belangrijke mijlpaal aan het einde van de programmaperiode in 2030: 55% CO2 reductie en 50% circulair (minder primaire grondstoffen gebruiken: mineralen, metalen en fossiel).

Budget voor Noord-Holland

Op 15 november aanstaande, gaat de nieuwe reeks openstellingen voor Kansen voor West 2022-2029 open. Voor het klimaat en de netcongestie voor bedrijventerreinen is voor Noord-Holland een bedrag van 3 miljoen euro beschikbaar voor het ontwikkelen van collectieve en regionale smart grids voor bedrijventerreinen en/of werklocaties. De focus ligt primair op uitvoeringsprojecten van nieuwe, efficiënte en collectieve energiesystemen die bestaande en/of nieuwe gebouwen, activiteiten en bedrijfsprocessen van duurzame energie kunnen voorzien in de gebieden waar nu sprake is van netcongestie of waar op korte termijn netcongestie te verwachten is.

Meer informatie en aanvragen

Voor meer informatie en het doen van een aanvraag uit het budget kun je terecht bij het Steunpunt Noord-Holland, Dhr. Joost Dalhuijsen. Hij is bereikbaar via 06-48138784 en dalhuijsenj@noord-holland.nl

Meer informatie over dit budget