Wij gaan voor Energieneutraal op Bedrijvenpark WFO

vignet

Een kleine terugblik 

De energieprijzen stijgen en de wetgeving rond energie wordt steeds strenger. Daarom zijn veel Westfriese ondernemers bezig energieneutraal te worden. Maar waar begin je? Het georganiseerde bedrijfsleven en de regionale overheid hebben het Duurzaam Ondernemersloket opgericht. Het loket is van en voor ondernemers en ondersteunt, adviseert én ontzorgt Westfriese ondernemers op weg naar een energieneutrale onderneming. Afgelopen vrijdag hielden we een bijeenkomst bij Action in Zwaagdijk. Tijdens deze middag nam Action haar eigen zonnedak in gebruik, met 12.700 zonnepanelen. CEO Hajir Hadjji sprak hierbij, samen met gedeputeerde Milieu & Klimaat Edward Stigter over de ambities voor collectief verduurzamen van Bedrijvenpark WFO. Vervolgens vertelde Bashar Al Badri meer over wat ondernemers kunnen verwachten van de ondersteuning door het Duurzaam Ondernemersloket.  

Zij gaan besparen!Enkele leden van Bedrijvenpark WFO hebben zich direct aangemeld voor de Energiesprong, tijdens de bijeenkomst bij Action. Dit zijn Hessing, Beerepoot Installatietechniek en X-plant. Zij willen (nog) meer energie besparen!De Energiesprong: Zorgeloos besparen 

Met een energiescan brengen we de gebouwen, machines en verbruik in kaart. Met een energiemonitor krijgen we inzicht in het gedrag van gebruikers. Vervolgens ontvang je een onafhankelijk advies waarin staat met welke maatregelen je het hoogste rendement kunt behalen. Ook geven we je inzicht in de subsidies en financieringsmogelijkheden. Op basis van jouw keuzes en voorkeuren kunnen we, eventueel samen met je buren, systemen en materialen inkopen en offertes aanvragen. Daarnaast helpen we met de financiering en vragen we de subsidies aan. Wij zorgen ook voor afmelding bij de Omgevingsdienst. Zo word je niet onnodig gecontroleerd op naleving van de huidige duurzaamheidsregels. 

De partners van de Energiesprong begeleiden en nemen je het werk uit handen; jij hebt je handen vrij voor je bedrijf. We streven naar een besparing van 40-60% op energiekosten met maatregelen met een terugverdientijd van <5 jaar. Het advies en de ondersteuning hebben een waarde van € 2.500. Hiervan wordt een groot deel gesubsidieerd. Je betaalt slechts € 300,- commitment fee voor een tweejarig traject. 

Aanmelden kan via www.duurzaamondernemersloket.nl  

Rustig teruglezen

Op onze website kun je de presentaties van ActionOntwikkelingsbedrijf NHN en het Duurzaam Ondernemersloket nog even rustig teruglezen.