Veelgestelde vragen

Ik huur of zit in een verzamelgebouw. Kan ik ook verduurzamen?
De verhuurder is verplicht zich aan de wet- en regelgeving, zoals die van het energielabel te houden. Maar als huurder kun je wel profiteren van de voordelen van, bijvoorbeeld, energiebesparing. Er zijn verschillende constructies mogelijk waarbij de verhuurder kan verduurzamen in het voordeel van zijn huurder. Wanneer je je aanmeldt voor de Energiesprong kunnen we samen de mogelijkheden onderzoeken en samen met je verhuurder de eerste stappen zetten naar een energieneutraal pand.
Ik wil graag een start maken met verduurzamen. Waar begin ik?
Er zijn veel mogelijkheden om te besparen en de technieken worden steeds verder ontwikkeld. Alles valt of staat met jouw specifieke situatie en behoeften. Meld je aan voor de Energiesprong zodat we dit eerst met je in kaart brengen. Samen kijken we naar de meest besparende en rendabele oplossingen per specifiek bedrijf.  Je begint dus met de Energiesprong.
Kan ik subsidie krijgen als ik ga verduurzamen?
Er zijn verschillende subsidies waarop je aanspraak kunt maken als ondernemer wanneer je wilt gaan verduurzamen. Waar je recht op hebt, is onder andere afhankelijk van de maatregelen die je wilt nemen. De Energiesprong zelf is grotendeels gesubsidieerd. Wanneer je je aanmeldt voor de Energiesprong, maken wij inzichtelijk op welke subsidies je recht hebt en welke voorwaarden daar aan verbonden zijn. Wij kunnen de subsidies voor je aanvragen. Zo bespaar je ook je eigen energie met de Energiesprong.
Kan ik wel stroom terugleveren? Het net is toch vol?
Met de postcodecheck van Liander kunnen we inzichtelijk krijgen waar de knelpunten in het net zijn en of er zicht is op verbetering. Daarnaast kunnen wij vanuit het loket, namens jou, contact opnemen met Liander of een partij die achter de meter een oplossing kan bieden om energie te krijgen of te leveren vanuit zonnepanelen. Meld je aan voor de Energiesprong en we gaan samen kijken naar de beschikbare mogelijkheden.  

Staat je vraag er niet tussen? Wij helpen je graag verder!